Hidrolik sistemli yük asansörleri iş hayatımızın her alanında büyük kolaylıklar sağlıyor.
İnsan gücünden tasarruf, işlerinizde büyük kolaylıklar sağlıyor. Yükünüzü sadece taşımıyor, ayrıca güvenli bir şekilde taşınmasında da kolaylıklar sağlıyor.
Pahalı ürünlerinizi güvenle, risk almadan taşımak gereklidir. Halatlı veya daha farklı bir kaldırma sisteminde devamlı bir halat kopma riski olabilir. Bunun için son yapılan iş güvenliği yasalarında “halatların 6 ayda bir değişmesi” zorunlu hale getiriliyor. Aynı şekilde “periyodik bakım firmaları” da bunu esas alıyor. Oysa ki yük asansörlerinde böyle bir engelleme yok.
Hidrolik sistemli yük asansörü hem yükünüzü güvenle taşıyor hem de kendisini en kısa sürede verimli çalışma ve maliyetlerdeki minimum seviyeyle kendisini amorti ediyor.
Hidrolik yük asansörü yükünüzü hafifleten profesyonel iş ortağınızdır.
HİDROLİK SİSTEM PİSTONLU ZİNCİRLİ YÜK LİFTLERİ
Yük asansörlerimiz kendi içerisinde konveyör mekanizmalı yük asansörleri ve sabit şasili yük asansörleri olmak üzere iki ana gruba ayrılmaktadır.
Konveyörlü yük asansörleri full otomatik üretim hatlarında PLC modüllü olarak tasarlanır. Konveyör sistemleri ile taşınacak ürünler asansörün önüne gelir, eğer asansör kullanım halinde ise diğer ürünler beklemede kalır ve konveyör sistemi otomatik durur. Daha sonra yük asansörünün içinde yer alan konveyör sistemi ürünü alır ve aktarılacağı kata götürerek orda tekrardan sevkiyatına devam ettirir.
Yük asansörleri konveyörlü sistem dışında demir şasili aksamlı olarak da tarafımızdan dizayn edilmektedir. Her türlü ebatta ve kat aralığı mesafede mühendis ekibimiz ölçü alıp projelendirdikten sonra imal etmekteyiz.
Lift Sistemleri: Genellikle kot farkı olan bölgelerde tercih edilen uygulamalardır. Genellikle rulolu aksamlıdırlar. Mal liftin üzerine geldikten sonra lift aşağı veya yukarı hareket ederek ürünü aktaracağı seviyeye gelir ve daha sonra tahrikli rulolar çalışarak ürünün sevkini sağlarlar.
HİDROLİK ASANSÖR NEDİR?
Asansörün çalışma prensibi oldukça basittir. Mesele sadece kaldırma sistemine eklenen bir bölmeden ibarettir. Bir parça ipi bir kutuya bağlayın ve artık bir asansörünüz var.
Tabiî ki çağdaş yolcu ve nakliye asansörleri bundan daha karmaşık bir sisteme sahiptirler. Asansör kabininin ve yükünün fazla miktarlardaki ağırlığını kontrol altında tutabilmek için daha ileri mekanik sistemlere sahiptirler. Ek olarak, yolcular asansörü kullanabilsinler diye kontrol sistemlerine ve her şeyin düzgün çalışması için güvenlik sistemlerine ihtiyaç duyarlar.
Bugün yaygın kullanımda olan iki asansör tasarımı vardır: Hidrolik asansörler ve ipli asansörler.
Hidrolik asansör sistemleri silindir içine kurulan sıvı tarafından yönlendirilen bir piston olan hidrolik tokmak kullanarak kabini kaldırırlar.
Silindir sıvı pompalama sistemine bağlıdır (tipik olarak bunun gibi hidrolik sistemler petrol kullanırlar fakat diğer sıkıştırılamayan sıvılar da işe yarayabilir). Hidrolik sistem üç bölümden oluşur:
• Bir depo (sıvı rezervuarı)
• Elektrik motoru tarafından güç verilen bir pompa
• Silindir ve rezervuar arasındaki bir valf
Pompa sıvıyı depodan silindire giden boruya iter. Valf açıldığında, bastırılmış sıvı en az dirençli yolu tercih edecek ve sıvı rezervuarına geri dönecek. Ama valf kapandığında, bastırılmış sıvının silindirden başka gidecek yeri yoktur. Sıvı silindir içinde toplandıkça, pistonu yukarıya iter, asansör kabinini kaldırır.
Kabin doğru kata yaklaştığında, kontrol sistemi elektrik motoruna pompayı aşamalı olarak kapatması için sinyal gönderir. Pompa artık çalışmadığından silindire akacak olan sıvı da olmuyor. Fakat hâlihazırda silindirin içinde olan sıvı kaçamaz (pompa boyunca geri gidemez ve valf hala kapalıdır). Piston sıvı üzerinde durur ve kabin neredeyse orda kalır.
Kabini aşağı indirmek için, kontrol sistemi valfa sinyal gönderir. Valf selenoid şalteri tarafından elektrikle çalıştırılır. Selenoid valfı açtığında, silindirin içinde birikmiş olan sıvı, sıvı rezervuarına akabilir. Kabinin ve yükün ağırlığı sıvıyı rezervuara yönlendiren pistonu aşağı doğru bastırır. Kabin yavaş yavaş alçalır. Kabini aşağıdaki katlarda durdurmak için kontrol sistemi valfı tekrar kapatır.
Bu sistem gayet basittir ve yüksek derecede etkileyicidir.