fbpx

Dünden Bugüne Boğaziçi Platform

19 yüzyılda bazı maden ocakları ve fabrikalarda, kömür ve gerekli maddelerin taşınmasında yük asansörleri  kullanılıyordu. İnsanların can güvenliğini tehlikeye atmayan ilk asansörler 19. yüzyıl ortalarında yapıldı. Bu döneme kadar kentlerdeki yapılar, insanların merdivenle yukarı çıkabileceği yükseklikte, en çok beş altı katlı yapılıyordu.

Türkiye’de monte edilmiş en eski asansör, Pera Palas Oteli’ndeki asansördür. 1907 senesinde İzmir’de su ile çalışan, bulunduğu semte ismini vermiş, İzmir’in tarihi asansörü vardı. Bu asansörü Musevi iş adamı Nesim Levi, 155 basamak ile birbirine bağlanan seviye farklı iki semt arasında, vatandaşların zorlanmasına gönlü razı olmadığı için yaptırmıştır. Daha sonra modernleştirmek için asansör sökülmüş ve yerinde maalesef tarihi özelliği olmayan bir asansör hizmete konmuştur.

İstanbul Çubuklu’da 1903 yılında yapımı başlayan Hıdiv Kasrı 1907’de bitti. Nadide eserlerden biri olan Hıdiv Kasrı, buhar ile çalışan üç asansöre sahipti. Mekanik kısmı aşağı yukarı muhafaza edilmişse de buharlı tahrik sistemi devreden çıkmıştır.

Zaman içerisinde değişimler ve gelişimler yaşayan asansörler ihtiyaçlar doğrultusunda yük, insan ve araç asansörleri olarak değişim yaşamıştır. 2015 Temmuz ayından itibaren asansör ve platform ayrımı ve tanımı yapılmıştır.

Boğaziçi Platform, isminden de anlaşıldığı gibi sadece platform işiyle iştigal etmiştir. Genel adı HİDROLİK KLLDIRMA EKİPMANLARI olarak geçen elemanları üretmiştir.

Ürünleri hidrolik yük platformları, bunlar kendi aralarında tek pistonlu, çift pistonlu, dört ve 6 pistonlu olarak artırılabilir. Burada belirleyici olan koşullar ve istenilen kaldırma opsiyonlarıdır.

Diğer bir imalat makaslı platformlardır. Bunlar da kendi aralarında ikiye ayrılır. Personel yükseltme platformu ve yük kaldırma platformu olarak. Makaslı yük platformları da kendi aralarında ikiye ayrılır. Makaslı yük platformu ve makaslı araç platformudur.

Yük ve araç platformlarının asansörden farkı kabin yoktur. Taşıyıcı platform etrafında 120cm yüksekliğinde üstü açık korkuluk olması ve platform içinde değil platform dışında kumanda olmasıdır.

Hidrolik yük platformları tek tesirli ve çift tesirlidir. Genelde tercih edilen ise tek tesirli olmasıdır. Bu şu demektir: Çalışırken aşağıdan yukarıya doğru hidrolik motor çalışmaktadır. İnerken de kendi ağırlığıyla inmektedir. Böylece elektrik tasarrufu da sağlamaktadır.

Boğaziçi Platform, yılların birikimi ve emeğini içinde barındıran bir kuruluştur. İlk olarak makaslı personel platformları imalatı ile işe başlayan Boğaziçi Platform sonrasında bu ürün gamını çoğaltmayı esas aldı. Üretimin yanında personel yükseltici platform kiralama filosu kuran Boğaziçi Platform, her zaman en iyisini üretme gayreti içerisinde olmaya çalıştı. Boğaziçi Platform zaman içerisinde sektörde önemli bir yere geldi. Hatırı sayılır bir ürün ve marka bilinirliği oluşturma yolunda önemli adımlar attı.

Bunun temel sebeplerinden biri, Boğaziçi Platform‘un vizyon ve misyon olarak kendisini geniş bir yelpazede tanıtması ve uyarlamasıdır. Yeniliğe açık oluşudur. Geleneksel düşünce ve üretim sistemini benimsememiştir. Reddetmiştir. Temel olarak “eskinin yeninin temeli” olduğunu bilmiştir. Bu anlamda ürünlerini kaliteli ve estetik yapmaya çalışmıştır.

Ürettiğimiz hidrolik asansörler çok düşük bir enerji tüketimiyle çalışır, buna karşın yaptığı işle, taşıdığı yükle sanayi ve ticari işletmeler başta olmak üzere, depolar, marketler, garaj ve otoparklara büyük bir enerji, mekân ve zaman tasarrufu sağlıyoruz. Enerji maliyetlerini çok büyük oranda düşürerek yeşil çevre politikasına, karbon ayak izinin düşürülmesine katkı sağlıyoruz.

Boğaziçi Platform, makaslı personel platformları imalatı ile birlikte gelen talepler karşısında hidrolik kaldırma platformları imal etmeye başlamıştır. İşini ciddiyetle ve kaliteli yapmaya çalışması bu alanda da başarılı olmasına vesile olmuştur. Başarı, soyut bir kavram gibi bilinse de Boğaziçi Platform, zaman içerisinde bu soyut kavramı somutluğa çevirmeye çalışmıştır. Çünkü, marka değeri yüksek firmalara çözüm ortağı olmaya başlamıştır. Petrol Ofisi, Mercedes, Sertrans, Thyssen Krupp, Michelin Türkiye, Enzo Nobel Türkiye Bayiliği, Borusan Holding, Candy Hoover, Erdoğanlar Alüminyum vb. gibi firmalara yaptığı hidrolik yük platformu ve makaslı yük platformlarıyla zor işlere imza atmıştır. Dünya standartlarındaki bu firmalardan kalite kontrol ve uygunluk belgesi almak çok zordur. Boğaziçi Platform işindeki ciddiyetle hiç sorun yaşamadan makinelerini prosedürüne uygun teslim etmiştir.

Sürekli kendini yenileyen ve çağın gereksinimlerini takip eden bu konuda kendisinde eleştiri-özeleştiriyi esas kılan Boğaziçi Platform, gelişen inşaat sektörü ve yasal gereksinimlerden dolayı ihtiyaç olan Araç Platformu imalatına da girmiş bulunmaktadır. Türkiye’de araç platformu konusunda başarılı bir grafik yakalamıştır. Makaslı ve raylı araç platformları kısa zaman içerisinde hemen kabul görmüş ve başarılı bir şekilde araç asansörlerine alternatif olmuştur. Her testten geçen ve çoğu belediye ve kurumda araç platformu hakkında emsal ve örnek gösterilmiştir.

Boğaziçi Platform bünyesinde yürüttüğümüz AR-GE çalışmalarıyla geçmişin bilgi birikimini ve emeğini dikkate alıyor, geleceğe taşınacak her şeyi teknolojiyle buluşturup sektörün hizmetine sunuyoruz. İnovatif bir anlayışla kendimizi, ürün ve hizmetlerimizi sürekli yenileyerek müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarıyoruz.

Boğaziçi Platform’un yaptığı ürünlerde en belirgin özellik İSG kurallarına uygunluk ve tölerans hesaplarının yüksek tutulmasıdır. Nedir bu? Yük platformları, kaldırma ekipmanı olduğu için kaldıracağı yükü emniyetli bir şekilde kaldırmalıdır. Kullandığımız tüm ürünlerde %25 tolerans olmalı iken biz %150 tolerans kullanarak olabilecek riski minimize etmeye çalışıyoruz. Makinenin etrafında insanların çalışma alanlarını veya hayatlarını tehlikeye atacak çalışmalardan uzak duruyoruz. Kuyusu olmayan veya İSG normları dışında (etrafının kapanması, kapıların olması, limit swiclerinin olması, acil stop olması, kapılar açıldığında kesinlikle makinenin çalışmaması gibi) makine istendiğinde kesinlikle fiyat ne olursa olsun kabul etmiyoruz. Sattığı ürünle ilgili kalite belgesi olmayan tedarikçiyle çalışmıyoruz. Ayrıca ürünlere kesinlikle bizim dışımızda denetçi bir kuruluştan belge alıyoruz. Kendimizi denetlettiriyoruz. Kendi bünyemizde İSG uzmanımız mevcuttur. Her hafta düzenli eğitim vermektedir. Şirket doktorumuz da personeli sürekli sağlık taramasından geçirmektedir.

Modern teknoloji, en kaliteli malzeme ve profesyonel kadromuzla sektörün ihtiyaçlarına uygun özel çözümler üretiyoruz.

Boğaziçi Platform, artık ihtiyaca yanıt veremeyen sektörde ezber bozan bir fikir olarak ortaya çıktı ve hayatın diyalektiği ile gelişip büyüdü; Türkiye sınırlarını aştı. Yeni fikirler, yeni açılımlarla yoluna devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İletişime geç!
Boğaziçi Platform'a hoşgeldiniz! Size nasıl yardımcı olabiliriz?